Sommarresan påbörjas

Tisdagen 4 juni

Strålande vacker sommarmorgon. Har varit hemma en vecka och fixat en massa saker som god man och som styrelseledamot i pensionärsföreningen. Men också besiktigat personbilen och fått husbilen tvättad utvändigt så nu är det dags att komma på rull igen. Amelie har fortfarande fulla dagar så hon ansluter nog först om 14 dagar. Amelie kör mig upp till lokalen på Bråtagatan där husbilen står och ser till att jag kommer iväg ordentligt. Redan vid 10 men hon ska iväg och spela boule samt ha några möten om bokföringen i pensionärsföreningen. Jag rullar ner till ICA Maxi i Nyköping och storhandlar. Nu ska jag ju vara i bilen i flera månader så nu ska jag bunkra en massa varor som kanske kommer användas i matlagningen i sommar. Normalt så inhandlas bara det som man vet ska användas de närmaste dagarna, men nu ska basvaror in och en massa bubbelvatten.

När allt är packat åker jag ner till ställplatsen i Nyköpingshamn men där är det fullt. Då bokar jag plats B4 i Stegeborg och ger mig iväg i långsam takt. På vägen mot Bråviken Skennäsfärjan blir jag omkörd av flera bilar och två motorcyklar som allihop verkade ha bråttom till färjan. Jag myser lite för mig själv för jag kan färjetiderna och vet att puttrar man på i min takt och njuter av färden får man i alla fall vänta 15 minuter på färjan. När jag kommer framtill Säterdalen och färjan så står de där och väntar. Blir lite förvånad att den stora färjan blir helt full en tisdag eftermiddag men det är kanske många som är på väg till landet för att fira nationaldagen. När vi kommer över till Skennäs på andra sidan av Bråviken stannar jag och släpper iväg alla så jag är näst sist, lämnar bara en cyklist bakom mig. Då kan jag åka i min takt ner över Vikbolandet för jag vet att man inte hinner med två färjan över Slätbaken utan man kan lika gärna köra lite långsamt så blir inte väntan så lång vid Stegeborg.

Stegeborgs slottsruin bakom linfärjan och bakom båthamnen i fjärrran ligger ställplatsen.

Kommer fram dit 1435 och 1445 är jag etablerad med allting klart inne i bilen och strömmen ansluten och bord och stol på plats ute. Ser på mina tyska bilgrannar att de är lite imponerade över hur smidigt allt går. Men jag har förstås inte den tyska manualen för hur man parkerar och ställer upp en husbil och etablerar sig på platsen utan jag gör det på enklaste sätt.. På denna del av Stegeborg finns ca 40 platser, det är endast 15 bilar här och de har valt de dyraste platserna nere vid bryggan så jag får gott om plats en rad bakom.

Slår mig ner och njuter av en bok av Jonas Jonasson. Författaren till 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann. Han skriver helt fantastiskt roliga böcker. Kan rekommenderas.
Sitter ute och har det skönt framtill klockan sju då jag går in och äter. Det gäller att nyttja dagen idag för imorgon kommer det bli kallare och lite regn.