Sommaren återvänder

Onsdagen 15 Juli

Anders åker iväg och klipper av sig Corona håret. Förra frisörbesöket var i Lissabon i slutet av Februari.

Sedan tömmer han det sista ur sjöboden. Det är saker som är bra och borde kunna säljas. Typ en utombordare, flera gasolflaskor och ankare och linor. Nu är Golfens bagagerum fullt med detta. Hoppas polisen inte stoppar oss och tror det är stöldgods. Häleri är inge kul.

Vädret klarnar upp och när Anders kommer hem föreslår Amelie att de ska gå på Boule och Berså och äta. Det är skönt i solen och många båtägare verkar ha vaknat av samma skäl. Så trafiken i Danvikssundet är tät. Det förbryllar oss lite att först åker en mindre polisbåt in där följt av en RIB från KBV följt av den större kryssaren KBV315. Efter en liten stund åker kryssaren KBV311 ut ur Danviken. Alla dessa KBV fartyg hade kvinnlig besättning. Vi undrade vad KBV skulle in i Mälaren och göra, borde de inte vara ute vid kusten långt ut i skärgården. Vi vet i och för sig att problemet med vattenskotrar är stort inne i Mälaren. Men det torde vara sjöpolisens uppdrag.

Vi mumsar i oss varsin kanalburgare med cole slaw och sallad. Skillnaden på denna burgare från andra är avsaknaden av hamburgerbröd. Det serveras en liten bit surdegsbröd med starksås på. Det är dock jättegott och trevligt att sitta på kajkanten och äta och vinka till båtarna. Efter en liten stund kommer Blue Charm in i hamnen en sväng. Det ser ut som en sen studentmottagning ombord

När vi suttit ett par timmar är det dags att återvända hem. Det blir en lugn kväll med de sista förberedelserna för nästa resa. Imorgon åker vi iväg och räknar med att vara tillbaka till månadsskiftet augusti/september.