Skön dag i solen i Algarve

 

Torsdag 16 November.

Som vanligt en härlig frukost med kaffe, nybakt bröd, ägg och en klarblå himmel.

Efter frukosten går vi ner och betalar för ytterligare två dagar och sen ger vi oss iväg västerut för att leta efter en bankomat. Det är varmt och skönt, växter som vi har i blomkrukor hemma är som träd här.

Efter en stunds promenerande hittar vi ett jättemysigt litet köpcentrum med 2 bankomater, supermercado,2 spritbutiker och en uppsjö av krogar. Det enda som saknas är kunder (förutom oss då) men under högsäsong är det antagligen jättefart här.  Vi tar ut kontanter och handlar en del i matbutiken och tar ett glas på en av restaurangerna innan vi går tillbaka till bilen.

En för oss rask promenad tillbaka tar cirka 15 minuter. VI läser ett par timmar i solen innan det är dags att förbereda träffen med Lars-Åke och Gittan. De kommer vid klockan fyra och vi sitter två timmar och pratar och har det jättetrevligt. Vi får många bra tips på vad vi kan göra och på platser att besöka. Det kanske bästa tipset är att vi ska ta en färja från Barcelona direkt till Rom och på så sett spara en massa tid och mil. Kvällen är jättetrevlig och under kvällen kommer flera svenskar fram och hälsar så vi får fler kontakter. Troligen kommer vi träffa en del av dom på andra platser.

Vi kommer stanna ett tag till här har vi beslutat, varför åka när vädret är bra, allting fungerar, anläggningen är jättebra och vi har trevliga grannar. Det finns ingen anledning jaga vidare när vi inte har någon stress. Äntligen börjar Amelie kunna slappna av och bara sitta ner och ta det lugnt i förvissning om att världen inte går under. Under eftermiddagen kom en man fram och började prata med oss. Han berättade att han träffat en ny dam för fyra år sedan och att de sålt hus och allting och köpt en husbil och givit sig iväg. Helt p åvinst och förlust och utan att någonsin rest vare sig med bil eller båt. De hade legat två månader här i Albufeira för att de gillade platsen så bra. Den senaste veckan hade de hyrt en bil och åkt runt lite i Portugal.

Jättekul att träffa människor som hittar på saker och som vågar.