Skaldjursfest i Skärhamn

Skön solig morgon lite kallt, antagligen har det varit frost i natt. Långsam frukost sedan nyttjar vi ställplatsens alla faciliteter och tömmer tankar och fixar samtidigt som vi samtalar med en husbilskompis från Strömstad. Temperaturen stiger och vi får uppemot 14 grader under dagen. Vi åker ut till Överby köpcentrum och köper in allt sådant som vi inte kan få tag p å i Europa som tex kaviar, matjesill. Amelie hämtar också ut medicin så det räcker ett halvår framåt. Sedan åker vi ner och ser på de olika slussarna i Trollhättan.

 

Det är imponerande att vandra runt och titta på slussarna och se funktionaliteten samtidigt som man måste imponeras av hur man i slutet av 1800 talet kunde genomföra detta fantastiska arbete utan moderna maskiner. Lunch på en vägkrog på väg till våra goda vänner Anneli och Johan i Skärhamn.

Där blir man alltid kungligt bemött och denna gång är inget undantag. Först lite bubbel och sedan skaldjur i (nästan) övermåttan under muntert samspråk.

VI äter krabba och räkor tills alla är proppmätta, men till slut måste vi ge oss. Kvällen avslutas med en liten drink och lite allmänna reflektioner över vart världen och speciellt våra politiker är på väg.