Sillunch

Lördagen 14 April

Soligt och fint, efter melodikrysset betalade vi ställplatsen, tömde och fyllde tankarna i bilen för att sedan långsamt ta sig ut på snirkliga trånga och branta lokalgator.

Åker SS 16 norrut och planerar att stanna till på en ställplats i Fano. När vi kommer fram är den stängd trots att det står på nätet att den ska vara öppen. Campingarna ligger staket i staket efter varandra hela vägen norrut. De flesta ser ganska sunkiga ut men det beror kanske också på att de inte öppnat ännu. Vi fortsätter ytterligare ett par mil. Dimman lägger sig övre landskapet och stundtals har vi bara 100 meters sikt. Vi letar oss över en bergskam och ner i ett naturreservat där det finns en ställplats Valluloga parking. Det är en stor ställplats med mer än 50 platser på gräsmattor i olika etage. Vi är de första på plats men lite senare kommer ytterligare tre bilar.

Friden är total det är endast fåglarna som stör. Solen lyckas lösa upp dimman och det blir soligt och fint. Vi kommer fram vid halvtretiden och sätter direkt på potatis och dukar upp sillunch med alla ingredienser vi köpt på IKEA. Snapsen är ok men OP är mycket bättre och IKEAs sill är också bra men Abbas är bättre. Men eftersom vi inte har något alternativ är det här jättegott. Det var länge sedan vi åt sill, potatis, wasa husman med prästost och lite snaps och öl därtill. En riktig kanon lördag.