Romantische Strasse

Måndagen 17 Juni

Grå morgon, 19 grader ute men i alla fall inget regn. Äter frukost i lugn och ro och ser på nyhetsmorgon på TV, antagligen sista gången som parabolen kommer fungerar innan vi kommer norrut igen. Efter vanliga morgonrutiner med tömning etc sätter jag kursen mot Bad Mergentheim och Romantische strasse. Kör den ner på smala vackra landsbygdsvägar ner till Rothenburg.

Rothenburg en pampig gammal tyskstad. Amelie och jag har varit där ett par gånger tidigare så det blir endast ett kort stopp för att dricka lite vatten och käka lite smärtstillande.

Fortsätter efter romantische strasse och stannar till i Feuchtwangel för att köpa bröd. Brödbutiken har också en servering så jag passar på att köpa vad som ser ut som ett avlångt pizzabröd med en wurst i med gratinerad ost ovanpå. Inte någon större kulinarisk måltid men det fyllde upp lite av hålet i magen. Vidare söderut, det är lite körigt hinna med att köra, sköta 2 GPSr , fotografera och anteckna i ett kollegielock samtidigt som man måste hänga med alla skyltar om vart vägen går. Dinkelsbuhl är en fin gammal by med många fina hus. Tyvärr en lite umleitung men jag hittar rätt ändå eftersom jag känner igen mig från förra året.

När jag kommer ner till Nördlingen blir det lite mer komplicerat, skyltarna om romantische strasse skickar in mig mot en väg som endast ska ha 3,1 m fri höjd och det funkar inte, Alternativet är en gångväg vilket inte heller kändes OK, så jag åker runt på måfå. Det blir ett par mil runt utanför Nördlingen innan jag hittar rätt väg igen. Nu börjar klockan ticka på och tröttheten komma.

Inget nät så det får bli Garmin GPS som hittar en plats att åka till. Vid fyra kommer jag fram till Mörslingen där det finns en gammal camping. Ställer mig i skuggan under några träd och vilar. Det har blivit ganska många timmar bakom ratten idag på smala och krokiga vägar, inte så många mil men desto fler timmar. Skönt att bli väl mottagen och personalen såg nog att jag var trött för de sa att vi tar incheckning osv i morgonbitti.

Lite senare droppar det in några bilar med holländare. Det är väldigt fridfullt, det enda som stör är att fåglarna som ”skriker” så högt. Det får bli en tidig kväll. –