Genom Tyrolen

Tisdagen 18 Juni.

Det blev en tidig kväll igår och en sen morgon idag så nu känner man sig utvilad. Ute är det 20 grader och soligt när jag vaknar vid halv niotiden. Äter frukost och kollar på nätet innan det bär av. Letar mig upp på romantische strasse igen. Följer den genom den vackra tyska landsbygden. Stundtals svårt att följa den eftersom det bara är lite skyltar här och där som anvisar vägen. När jag kommer ner till Augsburg trasslar det till sig, lyckas följa vägen ganska länge men vid någon punkt missar jag och far iväg helt fel. Är nästan i Munchen innan jag inser det, så det tar sin lilla tid att komma rätt igen. Siktar mot Fussen som är den ort romantische strasse börjar respektive slutar vid. Ca 20 km innan jag är framme stannar jag vid en mack och tankar, tittar på bankkontot efteråt, har betalt 13,30 kr per lite diesel som dessutom är energirikare än i Sverige så det glädjer mig ju lite.

Plötsligt kommer jag ut i en dal och alperna ligger bakom, tyvärr svårt att få en bra bild när man kör, men det är otroligt vackert med bergen och de snöklädda topparna.


Åker ner till Fussen där det finns flera ställplatser bredvid varandra, åker in på den första vilken verkar vara alldeles ny, de håller på och spikar lite på husen osv.

Gott om plats så jag ställer mig, men elen fungerar inte, Ställplats ansvarig kommer och sparkar på elstolpen och säger att mer kan hon inte göra, så jag får klara mig utan el.

Det är 29 grader i skuggan så vi sitter allihop bakom bilarna och pustar.

Senare mulnar det på och vid niotiden drar det in ett ordentligt åskväder, så det bara flammar omkring oss och bilen gungar i vindstötarna.