Rom

Fredagen 18 November.

Kall morgon med ett tunt snölager på marken. Reveljen går 0410, en snabb dusch och sedan ner för frukost. Hotellet har en imponerande frukost för att vara av medelklass. Strax för klockan fem hoppar vi in i transferbussen till flygplatsen. Vi är redan incheckade så vi behöver bara lämna bagaget och sedan gå till säkerhetskontrollen. Kön ser lång ut men det går ganska fort. Det som tar längst tid är visiteringen av mig. Mina höfter ger ett kraftigt utslag. Det blir en lång promenad till gaten för vi ska åka från en gate längst bort i terminal 4.

Planet är fullt och vi blir sena med avfärden eftersom man måste göra avisning av alla plan och det tar lite tid. Nu får vi en kraftig jetström med oss så vi är tre minuter före tidtabellen i Rom. Tyvärr är han som ska sköta instyrningssystemet till gaten inte där så där blir vi stående.

Vi blir dock avsläppta efter tio minuter sedan började en lång promenad från ena sidan av Fiumichino till den andra där bagaget hämtas för att sedan gå lika långt tillbaka för att komma till tåget in till Rom. Det blev dryga tretusen steg bara på flygplatsen. I Rom blir det snabbt till en Taxi och iväg till Hotel 87 nere i Barini. Ett hotell vi gillar och som ligger centralt näs Spanska Trappan och Fontana di Trevi. Rummet är inte klart när vi kommer så vi går till en närbelägen liten gaturestaurant vi varit på tidigare.

Amelie äter en pasta pesto och Anders en bolognese. Härligt vara här igen.

Efter maten åter hotellet och nu är rummet klart och våra väskor är uppburna dit. Tar en kort vilopaus innan vi går ut igen.

Trampar på ner in i turistdistriket. Hittar en kompis att sitta och berätta skrönor för. Han kontrar med sina helt sanna historier.

Man blir törstig av att snacka så mycket så vi går upp och sätter oss på en roof top bar med utsikt över Fontana di Trevi.

Blir sittandes där en stund med ett glas rose Prosecco studerandes folklivet och insupandes känslan av Rom.

När mörkret faller promenerar vi ner till vår favorit Restaurant Il Falchetto, Amelie har en lång palaver med kyparen om att hon vill ha grillad fisk. Han kommer in med ett antal olika fiskar men inge kan vi få grillad så hon bestämmer sig för kronärtskocka. Anders väljer en pasta carbonara. Vi åt ju lunch ganska sent och sedan lite Prosecco, så vi behöver inte så mycket mat.

Promenerar tillbaka till hotellet och åker upp till takterrass baren, det är endast vi och bartendern, så en snabb drink och ner till rummet.