På G igen

Nu är det dags för nästa resa. Husbilen står avställd och delvis tömd på prylar. Vi har beställt en kryssning.

 Torsdagen 17 November

Camilla plockar upp oss vid halvtre och kör oss till Södertälje syd.

Vi tar Mälartåget upp till Arlanda, det går på en timme och man hamnar direkt under Arlanda skycity.

Efter ankomst letar vi upp expressCare och tar ett Antigen test. Vi har bokat tid klockan 18, men de har inga kunder så vi tar provet direkt när vi kommer. Det tar bara ett par minuter. Resultatet kommer vi få på mail inom 45 minuter. När proven är tagna ringer Amelie och ber hotellet hämta oss. Det visar sig att bilen står på Arlanda så vi går bara dit och kliver in. checkar in och går upp till restauranten för lite middag.

Det blir fläskfile och bea, microuppvärmt men det håller svältdöden borta.

Vi har planerat göra resa enligt bilden nedan och komma hem den 10 December.

Svart Tåg..     Rött Flyg     Blått MSC Seascape, jungfrutur

MSC rederiet beställer hela tiden nya fartyg. Onsdagen 16 November levereras MSC Seascape . Det tjugoförsta kryssningsfartyget .

Det är MSCs största fartyg 336 m långt. Överlämningscermonin skedde i MontFalcone i norra delen av adriatiska havet.
Vi följer det hela på Marinetraffic.com och undrar vad som sker med tanke på att vi ska borda skeppet på lördag i Civitaveccica strax utanför Rom. Vi ser Torsdag lunch hur hon långsamt lämnar hamnen och påbörjar lite svängar. Framemot kvällen drar hon på och ökar till 20 knop och lägger in på AIS mål Civitaveccia. Det är spännande att bli första passagerare ombord. Själva dopet och formella driftsättningen ska ske i New York den 10 December, men vi är dem som ska åka dit och se att allt funkar.

Vi har ju gjort många kryssningar med MSC och vi uppgraderas till en handikapp hytt med balkong utan extra kostnad. Vi valde i detta fall att inte betala extra kostnaden för balkong med tanke på det kyligare vädret som borde råda och att man då kanske inte vill sitta där. Men vi fick balkong och dessutom handikapphytt, de är större för att man ska kunna hantera en rullstol. Härligt få lite bonus på det vi spenderat. Frampå torsdagskvällen ser vi på Marinetraffic att hon har ETA Civitavecveccia 19 November klockan 0530. Ska bli jättekul att få vara första passagerare på båten. Hoppas servicen är intrimmad och att baren är påfylld.

Tidig kväll eftersom flyget går väldigt tidigt imorgonbitti