Problem kommer och går

Onsdagen 24 Augusti

Fin sommarmorgon. Strax efter frukost ringer Alex och säger att vi kan hämta Golfn efter klockan ett. Anders kör Amelie bort till verkstan i Vagnhärad och hämtar Golfn som nu fått ny vattenpump och kamrem.

Anders packar in sina prylar i husbilen och maten i en kylbox eftersom kylskåpet trasigt. Sedan åker han ner till Nyköping för att leta efter en 2012 gasolflaska åt Daniel. Circle K inne i Nyköping har en sådan så nu är det problemet löst. Daniel kommer ner på Måndag och byter batterier och får gasol till båten.Åker ner till hamnen i Nyköping för att se om det finns ledig plats, men det finns 8 elplatser och 2 utan el och alla är upptagna så det får bli en annan lösning.

Planen är att imorgon åka till Dags husvagns center och få hjälp med kylen som lagt av. Så jag åker ner till Skennäsleden och färjan över Bråviken och sedan över Vikbolandet ner till Slätbaken. Idag får jag perfekt vinkel för kort på Stegeborgs slottsruin.

Åker färjan över leden och till Stegeborg.

Har bokat plats C8 på ställplatsen, när jag kommer dit står det endast 2 bilar där, 48 platser lediga. Drar elkabel men får ingen fart på elen, då kommer en man från en av bilarna där och säger att det är ett stort elavbrott och att det inte finns någonstans. Nu blir det lite förvirring eftersom batteribanken är slut finns inte ström för att hålla igång snarkmaskinen hela natten, men troligen kommer elbolaget fixa elen så jag stannar. Nästa problem är att med ingen ström i batteribanken och ingen landström så finns ingen kyla i den redan dåliga kylboxen. Gör ett ”idiotförsök” och startar kylskåpet i bilen på gasol endast. Det fungerar och kylen går igång. Efter ett par timmar är det is i frysdelen.

Helt plötsligt har ett antal problem löst sig.

Ska bli spännande se vad som kommer ut av detta.