Kylproblemet väntar

Torsdagen 25 Augusti

Ytterligare en fin morgon. Kylen fungerar så min situation är mycket bättre än vad jag trodde häromdagen. Efter frukost bestämmer jag mig för att åka till verkstad med kylen senare, Det känns viktigare njuta av dagen och det vackra vädret. Vid halvtolv åker jag iväg som sista bil. Åker långsamt in till Söderköping där jag handlar mat för några dagar. Sedan bär det iväg mot Motala.

Åker gamla Riksettan nu omdöpt till Linköpingsvägen. När jag kommer till Linköping blir det V34 mot Motala. Passerar Ljungsbro och Cloetta fabriken utan att stanna och handla godis billigt. Kommer fram till Motala Segel klubb vid klockan två. Det är ungefär tolv bilar där vilket ju innebär gott om plats eftersom de har 37 platser. Ställer mig lite bakom en rad bilar men med utsikt mot vattnet. Då får jag både utsikt och lite lä.

Här har de ett jättefint klubbhus med en bra servicedel för oss husbilsåkare men naturligtvis i första hand för båtägarna. Övervåningen klubblokaler och undervåningen duschar och toaletter.

Det blir en lugn och skön eftermiddag under markisen läsandes. Vid fyratiden kommer en ställplatsvärd och kollar av att allt är bra och frågar om han kan hjälpa till. Riktigt bra.

Funderar på att stanna en dag till. Lite längre in i viken är det en jätteaktivitet på ungdomar som seglar. Får reda på att det är seglargymnasiet. Kul med full fart.