Nyköping

Tisdagen 15 Maj.

Härlig morgon sitter och fikar och ser ut över en solig hamn med 2 fartyg vid kaj. Funderar på dagens mål. Amelie föreslår via telefon Sigtuna, men antar hon menar Mariefred. Vid elvatiden är det dags för avfärd. Åker in till Oxelösunds båt och motor och köper lite toamedel.

Som vanligt väljer jag den minsta vägen och i detta fall blir det den gamla vägen från Oxelösund. När jag kommer till Nyköping ser jag skylten om ställplats. Beslutar mig för att åka in och se om det finns någon plats. Det finns gott om platser så jag ställer mig där. Går och frågar en av de andra bilarna om var man betalar. Han berättar att det är gratis och att strömmen också är gratis. Bästa platsen hittills den ligger nere vi Nyköpings segelsällskaps hamn.

Tar en promenad runt i hamnen. Det är fortfarande ganska tomt men snart kommer säsongen igång. På eftermiddagen kommer Ali från Vattenfall och ska laga eluttaget som jag är ansluten till. Nu är automatsäkringen upphängd med silver tejp. VI får ett trevligt snack om husbilar och husbilslivet. Klockan 18 kommer Briggen Tre kronor på besök i hamnen.