Ny Kryssning

Söndagen 26 November

Går upp och äter frukost vid halvsju. ¤ minusgrader ute och ett lättsnöande.

Vid halvåtta sätter vi oss  i bilen och rullar upp till Arlanda, vi har bokat parkering på beta som vanligt, Bussen kommer efter att par minuter och sedan upp till terminal 4. Det är endast dit man kommer nu, sedan får man gå till terminal 5. Schyst morgonpromenad. Lyckas inte göra selflogin för baggage tag men får hjälp i Lufthansadesken. Inga passagerare ute. Tomt överallt.  I säkerhetskontrollen ingen kö heller utan direkt igenom. Lång promenad till gate 4 som ligger i princip tillbaka i terminal4.

Eftersom vi var ute så tidigt får vi vänta en bra stund innan vi äntligen kommer iväg. Det är ett stort plan som rymmer 150 hårt hoppackade passagerare. Planet är fullt så det är trångt men som tur är det bara två timmars flygning ner till Munchen där vi ska byta plan.

Munchens flygplats är ordentligt stor. Vi har två timmars tid där så vi passar på att ta en smörgås och en öl.

Vi ska byta satelit på terminal 2 och då får man åka ett förarlöst tåg över till G som vi ska åka från. Nya långa promenader och åkturer innan vi kommer fram till gate G81 som ligger allra längst bort.

När det är dags för incheckning får vi gå ombord först eftersom Anders är handikappad . När vi kommer fram till planet så är det en mycket brant trappa med höga steg, vilket var ordentligt svårt för Anders men med lite assistans från Amelie och personalen går det. Även den här flygturen är fullbokad.

Flyget går på en timme ner till Genua där avstigningen blir svårare än ombordstigningen men det gick om än obehagligt. Sedan blir det promenad ute på plattan och nya trappor upp och ner innan vi tillslut kommer in. Vår väska kommer fort och sedan en kort promenad genom tullen ut till taxin.

Han hör oss kvickt till Hotel Nologo där vi bodde för två år sedan.

Incheckning och sedan ut för att äta. Hotellet rekommenderade Restaurant  Baretto Gallese.

Här blev det en jättegod måltid i trevligt samspråk med en dam och hennes son som satt vid ett bord intill.

Efter maten tillbaka till hotellet och god natt.