Köp en käpp, bästa investeringen ni kan göra

Måndagen 27 November

Grå morgon och 12 grader, vid halv nio går vi ner till breakfast baren och äter frukost. Sedan blir det upp på rummet för att vila en stund. Strax efter tio packar vi ihop väskan och ger oss av. Beställer en taxi ner till kryssningsterminalen. Förstår att det är många som åker dit för han vet precis hur man ska ta sig in till just incheckningen för MSC Fantasia som vi ska åka med. Föraren körs oss ända fram till väsk inlämningen där en kvinna tar hand om vår väska och visar oss vart vi ska gå.  När vi kommer in i avgångshallen ser vi en kö av människor, det står en ur besättningen lite längre fram och när han ser Anders med käppen kommer han bort till oss och undrar om Anders kan åka rulltrappa. Eftersom så är fallet ger han oss en skylt med ett stort rött P på och öppnar avspärrningsbandet och visar oss upp på en rulltrappa förbi kön. Väl uppe på nästa plan står en flicka som när hon ser skylten visar oss ingången till prioritykön. Den leder direkt fram till incheckningsdisken förbi alla köer. Vid incheckningen tar det två minuter för att fotografera oss för säkerhetskontrollen och sedan iväg till säkerhetskontrollen som går smärtfritt. Vi är ombord på båten före klockan elva. Tack käppen för det.

Lunch uppe i buffe´n och sedan tar vi en promenad runt fartyget. Avsluter promenaden med varm choklad till Amelie och en öl till Anders.

Vid två är vår hytt städad och klar. Det är en stor balkong hytt på styrbordssidan på däck 11. Vi har sådan tur att solen ligger på, på den sidan så vi kan sitta i solen en stund.

Strax efter fem är det säkerhetsgenomgång i teater.

När vi är klara med den är det dags att få något att dricka innan middagen.

Vid middagsbordet blir det en ordentlig blandning av nationaliteter, två amerikanska tjejer i trettioårsåldern en finsk man och en asiatisk flicka samt Amelei och Anders. Efter en stund släpper stelheten och det blir en trevlig stämning vis bordet. Som vanligt en god trerätters middag där allihop nästan valde olika rätter.

Ganska tidig kvällning.