Luxemburg

Lördagen 9 Juli

Härlig morgon sol och ca 18 grader,  äter frukost i lugn och ro. Vid halvelva rullar vi iväg i långsam takt. Temperaturen stiger till 22 grader. Stannar till i en liten by och köper bröd av en lokal bagare. Amelie smyger med ett par goda bakverk också sedan fortsätter vi efter de små lokala landsvägarna mot Luxemburg. Det blir ytterligare ett stopp på Lidl för att köpa lite grönsaker. Det är många byar och rondeller vi passerar under dagen.

Till slut kommer vi in i Luxemburg. Åker in till den enda campingen som finns i nreten av själva staden och det innebär minst 5 km dit. Campingen är stor med ett par hundra platser. Vi får en lun skön plats enda störningen är att vi verkar ligga under inflygningsstråket till flygplatsen som stundtals är ljudnivån väldigt hög. Det är antagligen därför som det verkar vara bara golfbanor, sportanläggningar och camping i detta område.

När vi kommer fram blir det godsakerna, små petit chouer med mocca smak som Amelie köpte hos bagarn.  Lite senare när vi etablerat oss blir det rose´vin och krabbsticks  och chips med ostsmak.

Senare blir det lite olika pateér och bröd. Här finns bra WIFI så det går se TV och också att blogga. Imorgon hoppas vi kunna ta en liten tur inne i själva staden Luxemburg.