Det Franska köket ?

Fredagen 8 Juli

Solig och fin morgon. Tar det lugnt och njuter av vackert väder innan vi packar ihop oock ch tar en tur runt i Epernay. Vi åker ner huvudgatan och ser alla kända stora Champagne företag som, tex Pol Roger och Dom Perignon. Här är det champagne som gäller. Vi föredrar dock Prosecco, både prismässigt och framför allt smakmässigt.

När vi passerat alla champagne husen sätter vi fart österut mot Luxemburg. Fantastiskt landskap med sädesfält som ser obegränsade ut. Överallt håller man på med att skörda så det är tur vi inte är allergiska med tanke på allt som flyger runt. Byarna ser helt folktomma ut men ute på fälten är slåttern i full gång.

Tidigare när vi åkt på franska vägar har det funnits massor av restauranter. Idag har vi bestämt oss för att stanna på en liten restaurant och äta en fransk lunch. Då finns det naturligtvis inga sådana krogar. När vi har givit upp kommer det en liten krog så vi svänger in och stannar där. Det sitter ett antal herrar där och äter så vi går dit och sätter oss. Servitrisen frågar oss om vi vill ha dagens och vi säger ja. Hon kommer med en sallad på sallad, gurka, morot och avocado med den typiska franska dressingen på. Jättegott. Sedan kommer varmrätten! Pasta penne med en konstig kokt fisk och en söt sås. Det franska köket imponerar verkligen inte på oss.

Det var det mest oaptitliga vi ätit. Trycker i oss ”skiten” betalar och sticker iväg.

Åker in till ställplatsen les Islettes . En lugn fin plats med all service och det kostar endast 8 EUR inklusive el.

Senare dyker det upp ett svenskpar som kommer över och snackar en stund så till síst blir det en fin dag. Det rullar in bilar hela kvällen. Vi sitter och ser på jönsson ligan på tv.