Löa Hytta

Fredagen 14 Juni

Skön morgon men bara 12 grader. Min österrikiske vän har redan åkt när jag vaknar. Äter frukost i lugn och ro och bestämmer mig för att stå kvar idag. Igår kväll gjorde jag mig till och rörde ihop en inte alls så dålig stroganoff. Det blev så mycket så det räcker till flera dagar nackdelen är bara att det blir ganska kletigt i pannor och kastruller och med den begränsade mängden vatten som finns och framför allt det tunna rudimentära avloppet. Men gott var det.

Efter frukost tar jag en lite promenad ute på hyttan. Den verkar välskött och et känns som att den vårdas väl av de boende. Alla byggnaderna är nymålade och det sitter fina skyltar. Man har också byggt en väldigt fin toalett i en av ladorna, enda synpunkten är att man borde satt upp en utslagsvask för latrin utanför den.

Går iväg på en stig från bilen och utöver en ranglig träbro över ån.

Då kommer jag upp till en kolarkoja. Där bodde kolarna när de jobbade. Den var mycket liten och tyvärr låst.

På andra sidan hittade jag en konstig byggnad först trodde jag det var en kolmila.

Men när jag gick in i den så begrep jag inte alls vad det var för en konstig byggnad.

Vid klockan tolv rullar det in två stora tyska bilar som börjar ordna med parkeringen de springer ur och måttar och flyttar runt på sig innan de till slut parkerar. Direkt går fruarna in och slår på parabolerna som börjar söka. Då förstår jag, ikväll börjar fotbolls EM och Tyskland spelar mot Skottland så de försäkrar sig bara om att kunna se matchen. När parabolerna är ok kommer bord och stolar samt vinet fram. Det är bara 14 grader och växlande molnighet så de får pälsa på sig. Framåt eftermiddagen ger de sig och går in i bilarna och kommer bara ut när det ska rökas.