Lite ”roddig” dag

Lördagen 29 Juni

Solig men sval morgon endast 19 grader vilket ju känns kallt när man är van vid 25 grader till frukost. Äter frukost och ser på TV, jag har tydligen haft tur för Norrköping på min ena sida och Kisa på min andra har haft kraftigt regn och ordentliga översvämningar medan Åtvidaberg endast haft ett kraftigt åskväder. Vid halvelva åker jag iväg, siktar på Norsholm. Navigatorn försöker idag igen skicka iväg mig på konstiga vägar, idag upp till Linköping för att sedan ta E4 upp till Norsborg men jag överlistade den. Hittar hyggligt så jag åkte småvägar som blev en kortare väg och även snabbare trots den lägre farten på småvägarna. Kommer fram vid halvtolv och ställer mig på plats 6. Efter att ha etablerat mig sätter jag mig och surfar runt lite. Vid ett går jag bort till receptionen för att betala. Flickan där säger att den platsen är upptagen, hon kan inte riktigt förklara men platsen är upptagen. Jag blir förstås upprörd och går därifrån ingenstans står det att det går att förboka plats och när jag kom var det tomt. Kollar skyltarna när jag åker därifrån, de säger ställ er på en plats kom bort till receptionen och betala. Den här kundhanteringen är ett snabbt sätt bli av med kunder.


Åker upp till Nyköping men det är överfullt på ställplatsen där. Förstår det när jag ser de har något stort jippo nere i hamnen. Passar på att tömma toan där och då hittar jag hjul till toatanken sådana som jag tappade í Karlskrona förra året så något gott kom i alla fall ut av detta. Åker ut till Oxelösund istället.

Det är nästan fullt så jag hamnar idag igen i skuggan av den nya stora båthallen men jag får i alla fall plats och här är det 10 kronor billigare än Norsholm och dessutom på vägen hem.

Tar en liten promenad i hamnen, den nya arrendatorn har rustat upp ordentligt. De små ruffiga stugorna är nu fixade och nymålade och allt skräp är borta. Restaurangen verkar också uppfiffad.

Hamnen verkar halvbesatt men även här är ordningen bättre än tidigare. Kul när man fixar till sakerna.

När jag gjort rätt för mig sätter jag mig i skuggan och läser. Temperaturen är bara 19 grader och det blåser så det är ett måste med jacka. Sitter ute till klockan 19 och då är jag klart sist som ger upp och går in. Ser ut genom bilfönstret och ser ett större fartyg som stävar in. Blir lite förvånad över farten in och framför allt hur långt den kör in. Sedan slår den på ”gubbskruven” och vänder runt och backar allra längst in i hamnen en snygg manöver. Ikväll blev det en gammal film på TV.