Lauter

Onsdagen 24 Juli

Solig och skön morgon. Mumsar frukost i lugn och ro och diskuterar hur dagen ska fördrivas. Det finns många alternativ men det som vi beslutar oss för efter en stund är att stanna kvar i Lauter ytterligare en dag. Amelie tillbringar förmiddagen med att städa ur bilen och eftermiddagen med att läsa. Anders läser under förmiddagen och spenderar eftermiddagen med att försöka extrahera en datafil och ladda in den i parabolboxen så vi får in en aktuell kanallista. Hur han än försöker och mailar leverantören och Daniel så går det inte. Det fylls på med bilar hela tiden och framåt kvällen är det minst trettio bilar här. ( Bilden tagen strax efter lunch )

Vi tar en paus under sena eftermiddagen och går ner till gästhamnen. Det är fullt och det kommer in båtar hela kvällen som får lägga sig på svaj. Alla båtarna är stora från 37 fot och uppåt och de verkar dessutom ganska nya. Letar efter Kryssarklubbs vimplar men ser endast ett par stycken. Det är en härlig dag och temperaturen är perfekt under markisen.

Middagen intager vi ute i solen för det drar lite sval luft från vattnet framåt kvällen. Diskuterar varför det är så många bilar och båtar här idag. Vi kommer fram till att antagligen har många gått och väntat på bättre väder och nu när de kommit så har de allihop givit sig ut.  Senare på kvällen blir det ett parti Rummy som Amelie vinner, Rackans också. Sammantaget en härlig sommardag där vi haft det skönt och samtidigt fått lite gjort.