En dag på Gotland

Torsdagen 25 Juli

Strålande morgon, frukost ute i solen.


Vid elva tiden rullar vi iväg upp till stora vägen och den lokala grönsakshandlaren. Vi köper morötter, rödbetor, vitlök och potatis.  Allt härligt närodlat och billigt. Betalar med swish.

Åker iväg till Fåröfärjan och vi har sådan tur att det bara är att köra på direkt och så snart vi är ombord åker färjan. Varje gång vi varit här har vi haft samma tur och sluppit de långa köerna som brukar vara till färjan. Åker ut och tar den västra vägen först upp till Kappelshamn och sedan söderut mot Visby. Stannar till på Krusmyntagården och dricker kaffe och äter varsina belgiska våfflor. Mer som sockerkaka än våffla. Amelie köper lite kryddor.


Efter Krusmyntagården åker vi ner till Visby och tömmer tankarna och fyller på färskvatten. Det går åt mycket vatten i värmen. Sedan blir det en kort tur i Visby hamn.  Det är ganska tunt med båtar i gästhamnen.

Sedan åker vi till Själsö och gör ett snabbt stopp hos Calle Pilo och fikar med honom och familjen innan vi åker till Katthammarsvik på ostsidan av Gotland. Direkt när vi kommit dit går vi till den lokala restaurangen och äter varsin räklåda med färska och rökta räkor. Riktigt mumsigt sitta i kvällsolen och äta. Delar bord med ett par från Stockholm med en tvåårig dotter.