Kristi Himmelsfärdsdag

Torsdagen 18 Maj, Kristi Himmelsfärdsdag.

Solig morgon men värmen har inte kommit riktigt. Ganska snabb frukost eftersom vi vet att platsen är bokad idag. Åker och tömmer inne på baksidan av fotbollsklubbhuset. Mycket trång grind dit in men det gick bra och inga skador på vare sig bil eller grind. När vi ska åka ut visar det sig att vägen är avstängd för en ”marken”  så vi får åka ut bakvägen via en parkering i närheten. Planen är att åka till Mariannelund och se om vi träffar på Emil.

När vi åkt en liten stund ser vi skyltning om Målerås, där var vi förra året och de har ett glasbruk med ställplats och en bra restaurang så vi åker dit.

Ställplatsen kostar 150 kr och om man handlar glas för 500 kr är den gratis. Vi tittar runt en stund men köper inget.

Idag har vi kompenserat för den långa körsträckan igår. Idag har vi kört 35km. Framme strax efter klockan elva, Anders sätter sig ute och läser medan Amelie tycker det är lite kallt och sitter inne. Vid halvtvå går vi in på värdshuset och äter varsin kalvschnitzel riktigt bra faktiskt. Däremot säger Amelie att det behövs en kvinna där för att fixa till inredningen som är en riktig katastrof, men maten är bra. Nu tycker även Amelie det är varmt nog ute, sitter och läser till klockan sex. Glasbruket stänger klockan 16 så det är helt tomt på folk bara Amelie och Anders där, riktigt lugnt och skönt.