Billigast på mycket länge

Fredagen 19 Maj.

Soligt och varmt, vi är ensamma på glasbruket. Personalen börjar komma vid nio.
Vid elva rullar vi iväg lite långsamt. Vi har dåligt med diesel så vi inser vi måste stanna på första bensinstation så vi inte får bränslestopp. Kommer till Åseda och ser Börjes tankställe så vi svänger in där. Lite sunkigt och smutsigt men dieseln kostar 20, 14 kr/ liter. Tankar för 1500 kr vilket är max vad man får. Sedan åker vi vidare. Ett par km längre bort ligger en Ingo mack så ju brukar vara billiga. De vill ha 21,11 kr / liter. Dvs vi har sparat 97 öre per liter, 75 kr sparade idag. Härligt.

Sätter kurs mot Vimmerby och åker småvägar. Om GPSn får bestämma så blir det E22. Målet är Västervik där Anders redan igår bokat plats 31 på ställplats Sågen. Den här helgen verkar alla vara ute med sina bilar så det gäller ha lite framförhållning. Det blir en fin trip upp genom Småländska skogar. I Vimmerby sätter vi in kursen till Västervik. Vi svänger in på Biltema i Västervik och inköper bland annat nya strålkastarlampor men också skurborste så vi ska nå upp och göra rent ”kepsen” på bilen. Sedan åker vi ner till ställplatsen. Vi börjar med morgonjobbet, dvs tömma tankarna. Från höjden där man gör det ser vi att ställplatsens alla elplatser är upptagna. Vi åker ner till ”vår” plats och där står en Tyskbil. Amelie går bort till dom och pratar med dom. Inga problem för de sitter med telefonerna och försöker förstå hur de ska boka och betala. Anders kollar upp bokningsläget och ser att det finns 1 ledig elplats samt ett antal utan el, men när han ska hjälpa tyskarna har de redan givit upp och åkt. Det kommer en strid ström med bilar som vänder och åker iväg. Till natten står vi ca 40 bilar där. Det blir en god inkomst för Tjust Bandyklubb som har denna ställplats. Bara ikväll över 8000 kr. Vi sätter oss i solen och läser ett par timmar. Med tanke på hur många bilar som är ute så bokar Anders plats 18 i Valdemarsvik för nästa natt. Det var den sista lediga och längre upp i Stegeborg fanns också bara en men den var höjd till 350 kr från 250 som är normal priset.

Amelie sätter igång och gör rent grillen så vi kan grilla ikväll.

Vi har köpt köttet på ICA Maxi Västervik och när Amelie packar upp det ser vi direkt att en av köttbitarna kan vi kasta direkt. De övriga är också lite slamsor med mycket senor och skit.

Man blir förbannad när vi betalt 200 kr/kg för detta och hälften kastas direkt eller när vi äter

Skräpköttet kostar alltså 400 kr/kg för det som är föda.

De bitarna vi åt var dock goda och välgrillade.

På kvällen startade vi upp parabolanläggningen och tittade på Masked singer. Vi passade också på att planera de kommande veckorna.