Kisa Båtklubb

Torsdagen 6 Juni Sveriges Nationaldag

Kylig morgon 13 grader och frisk vind. Väderprognosen säger att det ska gå upp till 15 grader men att vinden ska bestå och att det ska komma regnskurar. Har redan tidigare bestämt mig för att stanna kvar här idag. De övriga bilarna ger sig iväg vid tiotiden. Själv sitter jag kvar och omväxlande ser på nyhetsmorgon på TV och läser tidningarna på nätet. Vid tolv flyttar jag ner bilen till platsen närmast servicehuset. På så sett får jag bara bil på ena sidan. På den andra är det en lekplats mellan mig och servicehuset.

Båthamnen är fint ordnad förutom servicehuset finns ett hus för sophantering och en stor plats för umgänge med grillar och bänkar. Ett riktigt mysigt ställe. Tyvärr inbjuder inte vädret till någon utevistelse. Tar en kortare promenad runt hamnen men då sitter vinterjackan på.

Kisa Båtklubb ligger i princip så långt söderut man kan komma i sjön Åsunden som i sin tur är ansluten upp till Linköping via Kinda kanal och från Linköping kan man sedan ta sig ut via Göta kanal till de större vattnen.

Trots vädret är det ganska mycket trafik ner till hamnen både med båtägare men också sådana som måste åka ner och se på oss med husbilar. Vid halvelva kom det en ”plåtis ” och ställde upp sig. Det börjar bli så kallt att elvärmen i bilen inte klarar hålla värmen inne utan jag slår på dieselvärmen. Prognosen för natten säger det ska bli 5 grader här i natt.