Irrfärder i Algarve

 

Tisdagen 21 November

Kvällen/natten var lite stökig, både människor som talade högt men även regnandet på taket. Vi insåg efter ett tag att det var oliver som regnade ner på bilen.

Lite morgonsysslor. Amelie fyller på vatten i bilen. Notera olivträdet till vänster i bilden och apelsinträdet ovanför Amelies huvud. Det hänger omogna apelsiner där.

När morgonsysslorna var klara åkte vi in till SIlves för att titta runt lite.

Uppe på höjden i byn ligger ett gammalt slott. Vi körde upp dit men det var väldigt trångt och folk kom fram och sa åt oss åka ner och parkera därnere och gå upp.

Vi promenerar runt lite och tittar in i en marknadshall.

Amelie passar på att göra en liten investering. Hon inköper 6 apelsiner för 1 EUR.

Silves är apelsinernas huvudstad. Vi promenerar runt i den trevliga byn, Sätter oss ner och tar en espresso. 1,4 Eur för oss tillsammans. Sedan gör Amelie ytterligare lite julklappsinköp.

Innan vi ger oss iväg på dagens irrfärder runt i trakten. Man skulle tro vi är ordentligt berusade men har inte druckit något vare sig idag eller igår. Men vi ville se oss omkring och så måste vi fördriva tiden fram tillklockan 1430 när vi skulle får de nya däcken monterade.

 

Portimao är en jättefin stad med modern arkitektur och härliga stränder

Tillslut blir klockan 1430 och vi dyker upp hor däckshandlaren. De hänger på två nya däck på under trettiominuter. Eftersom vi funnit Silves så trevligt på förmiddagen och att vi hittat två nya ställplatser där så återvänder vi dit och ställer oss så ´på den nere i stan. Den är fylld av svenskar. Sitter ett tag i solen och läser och myser. På kvällen går vi ner till stan och äter.

Vi börjar med oliver och bröd med sardinpate, sedan blir det grönsakssoppa på vad vi tror är potatis, morot och vitkål och till varmrätt blir det en gigantisk kalvstek med pommes frites, ris och stekt ägg. Köttbitarna är så stora att när vi flyttar dom från uppläggningsfaten måste vi dela dom för de ska få plats på tallriken. Allt nersköljt med ett lokalt rött vin. Middagen avslutades med varsin espresso och lite mandlar och mandellikör. En jättefin middag.

Nedan är utsikten från bilen upp mot slottet i kvällsljus.