Europas sydvästligaste hörn

Måndagen 20 November

Snabb frukost och sedan drar vi upp våra bopålar. Vi tar vägen västerut från Albufeira.

Bron över floden vid inloppet till Portimao är pampig. Just nu håller de på med att måla om den av vad vi kunde se.

I Portimao letar vi efter en Michelindäcks försäljare vi fått tips om men på den uppgivna adressen finns ingen däckshandlare. Så vi googlar lite och får fram en ny adress och börjar åka. Vi har endast hunnit köra 75 meter när Amelie tjoar till att hon ser en däcksfirma. VI rullar in dit och beställer två nya framdäck. Vi gör upp om ett pris på 3100 kr för däcken och att de sätts på imorgon klockan 1430. Glada i hågen fortsätter vi österut. Stannar till och handlar lite mat.

Vi åker ut till Europas sydvästliga plats fortet Sagres längst ut på udden i Atlanten. Ett mäktigt stort fort från femtonhundratalet. Det ligger högt upp på klipporna.

Det finns en fin liten kyrka inne i fortet.

 

Sedan åker vi ut till Cape Sant Vincent en fyr som ligger lite västligare ut än Sagres. Det finns inga bra ställplatser i Sagres så vi börjar åka tillbaka österut igen. På vägen passerar vi en keramikförsäljare så vi stannar till där och gör ett litet inköp.

Eftersom vi ska till Portimao imorgon och få de nya däcken åker vi tillbaka mot Portimao. Fortsätter lite förbi och lite längre norrut till en lite by som heter Silves. Kommer fram dit vid fyratiden och ställer oss på ställplatsen där. Det lilla vi såg av byn när vi åkte in var positivt. Bland annat ett fint slott högt uppe på en kulle. Vi får se vad som hinns med imorgon innan vi åker och byter däck.