Harzberg Naturreservat

Torsdagen 3 Maj

Det blev en lite stökig natt. Elen till bilen ska betalas med mynt efter förbrukning så Anders stoppar i 2 EUR klockan 23 och hoppas det ska räcka. Klockan 0330 stannar värmen och snarkmaskinen så Anders får gå ut och stoppa i vår sista EUR. Sedan tillbaka in i sängvärmen. Klockan 0530 är det stopp igen, men nu har vi inga fler 1EUR så det får bli kallt och snarkande och dålig sömn. Vi äter frukost lite tidigare än vanligt och gör oss i ordning och åker väg 27 mot Goslar.

Efter vägen ser vi ett antal stora slott på avstånd. Naturen skiftar från platt landskap till allt bergigare.

Väg 27 går igenom många små byar med fantastiska gamla hus. Det är intressant att lägga märke till att allt  är välunderhållet och verkar vara välorganiserat och att de verkar vara välbärgade.

Vi åker upp genom Harz nationalpark som är bergig och har stora dalar som fördämts och används för el produktion. En damm vi såg var så stor så att man har en stor turbåt som åker runt däri.

Åker igenom Goslar och fram till den lilla byn Wolfshagen im Harz där vi ställer oss på en camping uppe i sluttningen. Här var vi slutet Juli 2014. Man har järnkoll på sina gäster här så de kommenterar att vi varit här tidigare. De är ju också självklart glada vi återkommer. Det är ganska tomt på campingen och vi får en fin plats med utsikt åt alla håll.

Solen värmer på och vi blir sittandes i solen flera timmar och läser.

Här finns det ordentligt med el så vi kan värma upp vatten och köra värmaren. Imorgon får vi se hur många kilowatt vi förbrukat för här är det individuell elmätning.