Halloween i Aten

Torsdagen 31 Oktober

Under natten har vi långsamt puttrat upp från Santorini till Pireus. Det är endast 135 nm och vi höll på i 10 timmar så det innebär en snittfart på 13,5 knop. Anders satt uppe ute på balkongen och läste och tyckte det verkade som att vi satte full fart bort från Santorini och när vi kommit ut på fritt vatten så stannade vi nästan till. När Anders gick och lade sig drog fartyget knappt någon sjö alls. Ankommer till Pireus utanför Aten klockan 0700. Pireus är en av Medelhavets mest aktiva hamn.

Gråmulet väder och överhängande risk för regn. Äter frukost och funderar på hur vi ska lägga upp dagen. Beslutar oss för att ta en tur med en av Hop on Hop off bussarna till Aten.

Sätter oss uppe på den taklösa övervåningen. Vi hinner bara åka fem minuter så börjar det störtregna. Alla försöker komma ner i skydd på undervåningen. Vi blir sist ner och då är vi totalt genomblöta. Åker upp till Akropolis där vi byter till turen runt Atens sevärdheter. Amelie är duktig och får busschauffören acceptera att Anders är handikappad och inte kan gå upp till övervåningen utan måste sitta nere längst fram. Så på det viset fick vi jättefina platser.

Vi har varit i Aten tidigare och åkt den här turen. Det är precis lika mycket trafikstockningar idag som då.

Eftersom det regnar och Anders har problem att gå åker vi hela turen runt utan att gå ur bussen. Ser Akropolis en bit bort. Sedan blir det runt Aten och bese parlamentet två gånger osv.

Vi har sådan tur att när vi kommer tillbaka till Akropolis och bytesplatsen för busslinje så har det slutat regna.

Åker bussen tillbaka till Pireus och hamnen. På vägen ser vi detta vackra hus, ett av de få vi lyckats fotografera idag.

När vi kommer tillbaka till fartyget hänger regnet i luften men vi hinner precis ombord innan det kommer en riktig regn och åskskur.
Vi var så sena tillbaka så lunchrestaurangen var stängd så det fick bli buffen på däck 13 istället. Anders viftade med käppen och så fick vi sätta oss vid det reserverade bordet för handikappade. Ibland är det bra med käppen.

Vid halvsex går vi ner till Sportbaren och sätter oss och tar en liten vinprovning. Kul att få smaka lite riktigt gamla viner sam tilltugg anpassat. Vi är dock ense om att vi gillar de viner som vi normalt dricker bättre än de vi provade.

Idag är det Halloween så helt plötsligt stormar barnen in i baren och kör bus eller godis med barmästaren

Till middag Bouillabaisse som förrätt och sedan osso buco.

Sedan utbryter Halloween firandet i matsalen. Under vilken vi stoppar i oss desserten. Amelie en ostbricka och Anders en wild berry cobbler.

Efter maten sätter vi oss i baren ovanför receptionen och då ser vi hur en av maskinisterna kommer med en machete och jagar passagerare.

Sedan dyker Michael Jacksson med dansare upp och showar för oss.

Riktigt kul kväll som avslutas med ett par timmars läsning.