Gråmulen höstdag

Onsdagen 5 Oktober

Gråmulen morgon och 12 grader. Väderprognosen inte så kul, det ska bli regn framåt eftermiddagen. Bestämmer mig för att vara lite snål idag också och åka till Tumbo husbilars gratis ställplats med el och allting. Sätter mig med Google maps och letar upp en lite annorlunda väg till Tumbo. Det är en vacker smal ganska otrafikerad väg. Stannar till vid Julita gård för att se om de ar någon ställplats men jag hittar bara vanliga klass 1 platser.

När jag kommer fram till E20 så svänger jag inte upp på den utan fortsätter ner till Torshälla och ner till gästhamnen och ställplatsen. Det finns inga där och det sitter en bom för inkörningen. Har varit här en gång tidigare och vet att man ska ringa någon som sedan hjälper till med hur man tar sig in, Vet också att det är lite stökigt där och bristande service så det får bli Tumbo. Precis när jag kör in där börjar det regna och blåsa. Nu ska det visst bli riktigt busväder. Skönt man står på asfalt och med el. Bara ta fram en god bok och njuta.

Vädret busar till sig och vinden drar i ordentligt, får dra lite extra i handbromsen. Det rullar in bilar hela tiden. Ställplatsen rymmer 20 bilar enligt apparna och ikväll är det nästan fullt. Det är skönt stå här, planen är byggd så vattnet rinner bort och inga träd i närheten med tanke på varningarna för kraftig vind. Det känns tryggt och så är man ju i ett stort sällskap om något skulle hända.

På Tv är det katastrof som vanligt tur man har olika streamingtjänster, så det blir ett par filmer. Middag pannbiff och potatis, husmanskost är fantastiskt. Tyvärr hade jag missat köpa lök men det blir det när jag ska äta de övriga biffarna.