Blåsig dag

Torsdagen 6 Oktober

Solen skiner men det blåser fruktansvärt. Vid frukosten blir det ännu värre när jag läser att dieseln höjts med nittio öre, igår höjdes den med femtioöre och i helgen togs skatterabatten på en krona och trettioöre bort. Det är totalt två kronor och sjuttio öre upp. Orimligt.

När jag lugnat mig och ätit frukosten och surfat runt en stund är det dags för att dagligt återkommande litet besök inne i skrubben. När det är klart och jag tömmer den går ”skiten” sönder. Nu är goda råd dyra. Efter lite meckande får jag loss tanken så den går att tömma. Sedan gäller förstå vad som är trasigt. Ser att det är delar inne i tanken som gått sönder. Som tur är står jag ju på Tumbo husvagnars ställplats så jag åker upp till butiken och köper en ny tank. 2185 kr, surt men nu har vi en fräsch toalett till nästa säsong.

Rullar iväg till Gästhamnen i Enköping. Jag är enda bilen där. De har infört något knöligt betalningssystem och en massa motsägelsefull information på olika stolpar. Hoppas jag gjort rätt.

Många båtar i hamnen men så vitt jag kan se är de tomma. Sätter igång och packar upp den nya tanken och sätter in den och sedan slår jag in den gamla och ser till att den hamnar i en sopcontainer. På containern stod det för husbilsgäster så det borde varit korrekt plats. Vid sjutiden glider det in en plåtis så jag blir inte ensam i natt.