Fylla gasol i svenskflaska i Portugal

Måndagen 27 November

Lite gråmulen morgon så det är ju en bra resdag. Vi känner att det är dags att dra upp bopålarna. Vi har varit här i Albufeira med omnejd sedan den 12 November. Det är det längsta vi stått på någon plats förutom hemma.  Masterplanen är att ta oss via Sevilla ner till Cadiz och sedan via Gibraltar upp till Malaga. I Malaga har vi bokat en parkering för bilen i en månad medan vi åker till Sverige och firar jul. Vi flyger hem den 15 December på eftermiddagen.

En för oss ganska snabb frukost och därefter av etablering och så är vi på väg. Vi börjar åka mot Quelfes där det ska finnas en man som fyller gasol i svenska flaskor. På vägen dit ser vi ett IKEA varuhus så då måste vi ju svänga in där. Först blir det köttbullar med brunsås och lingon och därefter inköp av några glas, Men framför allt en tub kaviar, Så nu har vi nog kaviar så det räcker tills vi åker hem. Det går ju åt en del kaviar eftersom vi äter ägg varje morgon. Lite annorlunda sortiment här jämfört med i Sverige. Men mycket känns igen.

Efter avstickaren till IKEA letar vi oss fram till Gasolgubben. Han håller till ute på landet utanför Quelfes i en konstig lokal. När vi kommer fram är det stängt för lunch. Två timmar. Amelie behöver gå på toa så vi blir stående en liten stund. Precis när vi bestämt oss åka iväg kommer innehavaren ut och säger att han ätit klart så han kan fixa gasol åt oss. Han fyller en av våra flaskor för 200 kr. När jag fyllde samma flaska i Stenungssund för ett par månader sedan fick jag betala 590kr. Det är skönt att veta att nu har vi gasol så vi klarar oss till jul. Medan Anders fixar med gasolen så ringer Amelie upp en olivoljeplantage i närheten som har visningar och föredrag om olivoljeproduktion. Efter några samtal kommer de överens om att vi ska åka dit på visning imorgon förmiddag. När vi svänger in på en mack för att köpa diesel, ringer Daniel från Kap Verde och berättar att kocken ombord skållat sig på hett vatten och att de därför blivit tvungna segla till Kap Verde för att få honom under läkarvård. Som tur är verkar det inte vara så farligt så efter lite omplåstring är de igång mot Västindien igen. Tråkigt bara att de fick göra den extra svängen eftersom de var 20 båt totalt av ca 200 när det hände. Vi gör en liten proviantering på Lidl innan vi börjar söka nattkvarter. Vi hamnar på ” poliscampingen” i Tavira. En som vi förstår stor camping som används som campingplats för semestrande poliser på sommaren. Så här års blir den ställplats för husbilar där ett stort flertal verkar övervintra här. Vi tar en plats under ett par olivträd. Det verkar inte vara någon riktig ordning här men för en eller ett par nätter är det ok.

2 kommentarer

  • Barbro Nordlund28 november, 2017 kl. 14:46
  • Svara

  Vad gör Daniel? Är han med på någon eskadersegling?
  Kram Barbro och Lennart

  1. Hej Daniel deltar tillsammans med några gubbar i ARCn dvs kappsegling från Kanarieöarna till Västindien. DEt är duktiga kappseglare och de låg på 20 plats totalt när en squall slog ner båten och kocken blev skållad. Som tur var hade han seglarstället på sig så det var endast väsnterhanden som blev ordentligt bränd. Tillräckligt dock så de måste uppsöka läkare på Kap Verde. Kocken skriver själv på Facebook att han inte har ont utan nu är problemet för honom att diska.
   De åkte ner till 145 plats men nu gasar de på och har tagit sig upp till 116 plats.

   De har nu 1900 nm kvar till mål och de åker på i 9 knop.

   De har gått ihop och hyrt en More 55 för trippen. Daniel vill inte riktigt beerätta vad den här resan kostar mer än att det är mycket pengar. Han beräknas hem dan före julafton för som planeringen är ska de vara i Västindien en eller två veckor och festa runt

   Det här är jättekul
   Det går att följa dem i trackern på https://www.worldcruising.com/arc/arc/eventfleetviewer.aspx
    De seglar i Cruising class C båtens namn är Athene och den är reggad i Kroatien,

   Vi ligger nere bland sanddynerna i Mantarota precis före Spanska Gränsen. Räknar med att åka till Sevilla imorgon.
   Kram
   Amelie o Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.