Biscayabukten äntligen värme

Onsdagen 25 Ok
Dimmig morgon 13 grader ute. men det känns varmare. Vi väljer att ta betalvägen ner till La Rochelle vid Biscayabukten och sedan vidare över bron till Ile de Re.

Nu har det klarnat upp och det är 22 grader i skuggan. Åker in på en ställplats direkt efter bron med en fin utsikt över ostronbankarna och folket som jobbar med att skörda ostron. Ile de Re är en stor ostron producent och ön i sig är 30 km från ost till väst och 5 km på bredaste stället. Ön är också helt platt och därför är den utomordentlig för cyklister som vill fara runt. För bilister är den däremot inte så tillgänglig. Under säsong ska dessa cykelvägar vara kantade med små ostronstånd. Vi ska imorgon undersöka om det finns något öppet så här års så vi får lite ostron. Eftermiddagen tillbringas med läsning i skuggan bredvid bilen.

Kvällen används till planering av morgondagen då vi ska försöka åka och se Fort Boyard bla. Nu har vi ju kommit ner till värmen så nu blir det långsammare/kortare transporter och mer tid till annat.