Betalnings förvirring

Tisdagen 11 Juni

Strålande morgon, solen skiner det blåser bara en svag vind från Vänern. Åter frukost och fixar till i bilen. Åker iväg vid halvelva med sikte på Boforsudden i Karlskoga,

Stannar till vid en ICA butik i Kristinehamn och handlar lite småsaker som saknas. Tänkte först åka till ICA Maxi men det känns som att jag inte har tid till det eftersom jag hoppas komma så tidigt så det finns plats på Boforsudden.

När jag kommer fram till Karlskoga strax före klockan tolv så visar det sig att det är nästan tomt. Väljer en fin plats i nedre raden mot vattnet.

 Går sedan upp till betalautomaten för att betala. Den är avstängd i stället ska man använda en app eller SMS betala. Det var klart knöligt stod där tillsammans med ett tyskt par och försökte förstå hur man skulle betala. Mitt problem visade sig bero på att jag inte kom ihåg passwordet till appn så när jag letat upp det funkade det för mig. Vet inte hur tyskarna klarade sig om de lyckades installera appn för SMS betalning kan de inte göra för det förutsatte att man hade personnummer man skulle messa. Det här krånglet är antagligen anledningen till att det är så få bilar här. Ser hur tyskarna ger upp och åker sin väg efter 30 minuters försök att betala. På det här viset får ju vi svenskar mer plats, undrar om det är så kommunen tänkt när de drog in kortautomaten. Tyvärr molnar det på sig så det är för kallt sitta ute, men det funkar i alla fall att ha dörren öppen. Sitter och läser på lite om en av mina huvudmän för jag ska ett långt telefonmöte med ”sjuka kassan ” imorgon om honom och hans framtida försörjning.
Det blir en lugn och skön eftermiddag läsandes. Vid fyra tiden börjar det rulla in bilar. Ganska många norrmän. De har väl kört från Norge på morgonen och nu ska de ha det bra i billiga Sverige.