Avsked av Albufeira

Tisdag 6 Februari

Revelj klockan åtta, 15 grader i bilen, soligt ute och ca 8 grader. Snabb frukost och sedan iväg till Fiat verkstaden i Loule för service. Vi har bokat service till klockan 1000. Det första kundmottagaren gör efter att ha skrivit in oss är att klä in förarplatsen med plast inklusive ratten så att mecken inte ska smutsa ner. Sedan får vi vänta en stund på mecken. Här beställer man tid när servicen ska ske , inte som i Sverige där man får lämna in bilen på morgonen och får tillbaka den i bästa fall på kvällen.

När mecken kommer går vi in i bilhallen och slår oss ner medan han gör servicen (som vi redan gjort i Stockholm innan vi åkte men där meckarna inte släckte servicelampan OK )

Amelie hittar direkt den bil vi ska byta till, visserligen blir det trångt att sova där men vi kommer fort fram. En Ferrari Dino, känd som den bil Tony Curtis körde i Snobbar som jobbar.

Servicen avklaras ganska fort och till Anders glädje kostade den bara 2450 kr att jämföra med att vi fick betala 4100 kr i Stockholm för samma sak.  Vi är klara vid tolvtiden och då åker vi upp till det stora köpcentrat i Loule. Det känns väldigt bra att inte längre ha en oljelampa som blinkar hela tiden när man kör. Uppe vi köpcentrat hittar vi ett stort outlet område som vi inte sett tidigare och som ser ut som en typisk gammal Portugisisk by men som är nybyggt.

Vi spankulerar runt där en stund och går in i olika affärer. Det är väldigt lite folk där men det beror väl på att det inte är säsong. Anders passar på att köpa ett par båtskor för 400 kr.

Sedan går vi över till det stora köpcentret som också innehåller ett stort möbelvaruhus där vi inköper några tuber kalles kaviar och äter ett par varmkorvar. Går runt i olika affärer och letar efter en fruktkorg vi kan hänga i taket. Hur vi än letar hittar vi ingen som passar.  Vi ger upp och åker och  tankar bilen och åker vidare ner till Albufeira och bunkrar upp med mat och dryck. Nu är vi klara för vidare äventyr och resa mot Spanien.

När vi är tillbaka på ställplatsen sätter vi oss och läser och ser på utsikten från bilen. I solen är det riktigt skönt men i skuggan är det klart svalt.

Vid sextiden går vi iväg till vår favorit pizzeria. Nu har vi blivit kända där så det blir glatt samspråk med personalen och pizzabagarn får instruktioner om hur vi vill ha våra pizzor. Dom blev fantastiskt goda.

Efter maten blir det hemgjord glass och måltiden avslutas med varsin espresso. Jättegott

En av servitriserna berättar att så här kallt har de inte haft på väldigt länge och hon hoppas vi ska ta det kalla vädret med oss när vi åker.

Det blir också ett avsked av de två trevliga servitriserna. Det känns lite konstigt att ta adjö av ett par servitriser som vi bara träffat några gånger men dom var väldigt trevliga och gästvänliga.