Avesta

Torsdagen 1 Augusti

Solig och skön morgon. Det är riktigt lugnt och stilla i hamnen. Vi hör en ångvissla och tror ångloket är igång idag igen, men det är en liten ångbåt som ger sig ut på en liten tur. Vid elva börjar vi packa ihop och åker och tömmer tankarna och fyller vatten. Lite osäkert hur den nya toatanken är, om det är tätt eller inte. Imorgon vet vi.

Åker långsamt ner väg 66 till Fagersta och sedan väg 69 till Avesta.

I Avesta stannar vi till vid Åkes grill och köper varsin tunnbrödsrulle. Vi tycker det tar lång tid innan vi får den, men det visar sig att de gör tunnbrödet själv och det tar tid att baka ut, grädda och låta det svalna av. Eftersom vi letat så länge efter tunnbrödsrulle är det jättekul att vi får en så bra sak. Efter lunchen åker vi iväg till Amelies vänner Åke och Eva Söderberg i Avesta. Eftermiddagen tillbringas på deras veranda drickandes kaffe och samtalandes. När vi ska åka kommer Eva och ”prackar” på oss en stor påse nyplockade gula kantareller.

Vi åker ner och ställer oss på ställplatsen vid Sala silvergruva. En lugn fin plats uppe bland de gamla husen i gruvbyn.

Amelie steker upp kantarellerna som vi äter på hårdbröd smörgås. Jättegott. Det är så mycket kantareller så det räcker till i morgon också. Friden lägger sig över ställplatsen och vi försjunker i varsin bok.