Agriturismo

Onsdagen 18 April

Skön morgon med frukost och nybakt bröd. När vi kollat på nätet och gjort oss i ordning så åker vi iväg. Vårt ACSI kort lönar sig vi betalar endast 17 EUR natten för denna fina anläggning ordinarie pris 36 EUR. När vi kommer ner i Dogana passar vi på att tanka. Endast 1,359 EUR/liter med service. Billigast på länge.

Sedan fortsätter vi norrut och stannar till strax före Ravenna och går in på EXTRACOOP. Det är den största mataffär vi någonsin varit inne i.När vi kom fram till affären trodde vi det var ett köpcenter med många butiker där vi skulle bli tvungna att leta oss fram. Men det var en enda stor matbutik med några få småbutiker runt entreen. Den känns lika stor som A hallen på Älvsjö mässan. Utbudet är helt enormt och vi spenderar en dryg timme bara gå runt och handla lite grann. Priserna är tyvärr inte så låga som på en del andra supermercados vi varit på, men det är väl priset för det stora utbudet.

Bara brödavdelningen är lika stor som ICA i Saltsjöbaden. Utbudet av vin är hur stort som helst och vinerna står sorterade efter varifrån de kommer. Priserna varierar från 15 kronor flaskan till flera hundra. Man måste dock veta vad man vill ha för de fina etiketterna som systembolaget har med beskrivning av smaken saknar vi. Så vi köper några flaskor blandat lite på gehör.  Gäller det urval av olika korvar och skinkor så är det hur många diskar som helst. Utbudet av olika sorters pasta är också enormt med en stor prisskillnad som vi inte riktigt förstår. Men det åker ner lite pasta och tillbehör i kundvagnen. Lite annat smaskens letar sig också ner i vagnen så nu klarar vi oss ett par dagar.

Målet för dagen är en Agriturismo ställplats ute på landet. Vi kommer fram vid klockan halvtre och går och anmäler oss i receptionen som också är hovmästarensbord i den stora restaurangen.

Agriturismo bygger på att man ska bo ute på en bondgård och ha möjlighet att köpa lokalt producerade varor och att äta lokalt producerad mat på en restaurang. Den gården Tenuta Augusta som vi ställt oss på ar enligt skyltarna mjölkproducent. Men vi ser inte till några kor. De kanske står i någon ladugård någonstans. Däremot är det fart på restaurangverksamheten. VI betalar endast 10 EUR per natt och då får vi förutom uppställning tillgång till fina rena duschar och toaletter, sophämtning och elström till värme etc. Parkeringen är stor och det kommer in ett par långtradare och ställer sig där också. De kanske äter på krogen och har sin nattvila här. Då kan de ju också duscha och fixa till sig. När vi sitter i bilen på kvällen och ser ut känns det som en svensk försommarkväll. Naturen är snarlik och ljuset och grönskan. Nu är det en månad tills vi ska vara i Göteborg så snart får vi lägga undan EURsarna och ta fram de svenska slantarna.

Vi är de enda på ställplatsen så vi har det ganska lugnt och skönt. Det enda som kanske stör är någon traktor som hörs en bit bort och Italienarna som snackar högt borta vid krogen. Sitter och läser ett tag innan det blir middag. Idag vankas Chili con Carne. Vi får se till att hålla foten på bromsen hela tiden för vi ska inte vara i Venedig förrän på söndag och det är endast 13 mil dit. Tina och Lasse kommer dit på måndag lunch, så på tisdag träffs vi.