WEEKEND MED BJÖRLINGS

Fredagen 11 Oktober

Revelj klockan 0545 och därefter en snabb frukost innan vi tar bilen och ger oss iväg mot Södertälje syd och tåget. En hel del trafik, precis innan vi svänger in i södra länken tunneln så säger de på radion att det har hänt en olycka vid Åby rondellen. Snabbt upp på fabriksvägen istället för länken. Vi kommer uppenbarligen före trafiken och tar oss utan problem ned till Södertälje. Klockan 0807 kommer tåget och vi har plats i 1:a klass på övervåningen. Väldigt trevlig och hjälpsam konduktör som vill hjälpa Anders med väskan och försäkrar sig om att vi kommer upp på övervåningen utan problem. Åker till Norrköping där vi byter till x2000 som ska ta oss till Malmö. På X2000 är personalen också jättehjälpsam, när konduktören ser Anders vingla iväg för att ta kaffe så kommer hon och serverar vid platsen och bjuder oss på varsin chokladbit. När vi kommer till Linköping börjar det regna. Amelie passar på under resan att betala handpenning på vår jorden runt kryssning så nu är det på gång.

I Malmö möts vi upp av Anneli och Johan. De går tillsammans med Amelie över till vårt hotell och checkar in medan Anders sitter kvar på centralen och tar en öl. De återkommer förvånande snabbt och därefter tar vi tåget över till Köpenhamn. Mycket folk på Hovedbangården men en härlig arkitektur och stämning.

När vi kommit ut så har det börjat regna lite grann. Vi går över till en foodcourt i anslutning till Tivoli och går in och äter några smörrebröd. Det är verkligen jättegott men också en mycket högre prisbild än i Sverige. Sitter/ står där en bra stund och pratar och har det trevligt.

När vi kommer ut igen har regnet tilltagit. Vi promenerar bort mot ströget och då passerar vi den stora entreen till Tivoli, men det blir inget idag.

VI promenerar ner efter Ströget och fönstershoppar. Efter en stund är Anders slut och behöver en paus så vi går upp till Sporvejens restaurant på Gråbrödtorget. Där finns en massa trevliga restauranter. Vi tar lite och dricka och vilar benen. Personalen är väldigt trevlig och priserna bra. Vi sitter ute under parasoll värmda av infravärmare så det blir riktigt mysigt. Efter en stunds vila går vi vidare ner till Ströget. Anneli, Amelie och Johan går in på Illum Bolighus och ser på olika inredningsprylar. Anders sätter sig på en närbelägen pub. Amelie införskaffar en julstjärna på varuhuset. Regnet har tilltagit och Anders ben är totalt slut så det blir en taxi tillbaka till tåget. Otroligt mycket folk på tåget men vi kommer tillbaka till Malmö och sedan en kort taxiresa till Hotell Jörgen Kock.

Vi har inköpt lit ost och vin i Köpenhamn så det blir en liten fest på hotellet innan det är dags att törna in.