Visby

Fredagen 17 Juli

Strålande morgon.  Vaknar vis niotiden som vanligt. Efter frukost och Dagens eko på radion åker vi ner till hamnen. Vägen som går efter kajerna bort till gästhamnen brukar vara full med bilar och människor. Idag är det endast några få och utanför glassmagasinet brukar det vara tjockt med folk och lång kö. Idag tomt. Det märks verkligen att det är coronatiider. Åker upp till östercentrums parkering och ställer bilen. Det blir lite inköp av byxor och kortbyxor till Anders. Sedan går vi in genom österport och mot Domkyrkan. Staden känns tom.

Det är härligt att kunna flanera runt i Visby och njuta av blomsterprakten och slippa trängas.

Visby är en mycket vacker stad och vi förstår att Gotlänningarna älskar den när vi nu kan få njuta av den utan en massa turister.

Domkyrkans spiror syns en bit bort.

Domkyrkan är riktigt maffig. Vi har varit i Visby många gånger men detta är första gången i kyrkan.

Borta vid stora torget ligger ruinerna efter Sankta Karins kyrka som uppfördes på 1300 talet.

Det är fredag i mitten av Juli och det är lunchdags. Restaurangerna står tomma.

Vi går in och äter en god lunch på en av krogarna mitt i Visby. Den ligger på gatan som går från Österport ner till hamnen så här är det lite fler människor i rörelse. En iakttagelse vi gör är att det är ett stort överskott på unga tjejer. De har väl kommit hit för Stockholmsveckan men missat Coronan och att killarna stannat i Stockholm.

Efter lunchen går vi upp för backen till Österport och bilen. Anders är trött för det här var den längsta promenaden han gjort på två år. Men det är samtidigt bra med träningen.

Åter i bilen så åker vi ner till Hablingbo där Eva bor. Maja och Pierre är också där tillsammans med Alice som är Evas systers barnbarn, en jättetrevlig konstnärligt lagd 12 årig tjej.

Det blir en jättetrevlig eftermiddag i skuggan på framsidan av Evas hus. På kvällen lagar Amelie till grönpepparkyckling och som efterrätt blir det hallon, jordgubbar, björnbär och vispgrädde.

På kvällen spelas det kort medan Anders jobbar med att försöka återställa och få igång datorn igen. Framåt 23 tiden börjar Anders få igång den och de nödvändigaste programvarorna, men det återstår en hel del för att få den i det skick han vill ha den. Skönt gå och koja.