Venedig

Måndagen 23 April

Går upp vid klockan nio och äter frukost. Soligt och varmt. Efter frukost blir det tömning och fyllning av tankarna. Vattentrycket är lågt så det tar en bra stund, Sedan rullar vi iväg i långsam fart mot Venedig. Stannar till vid ett stort köpcentra för att fylla på förråden, men det är höjdhinder så endast bilar lägre än 230 cm kommer in. Så det blev ingen bunkring. Åker och ställer oss på ställplatsen Caravan Park San Guiliano direkt före bron ut till Venedig. Det är en välordnad ställplats med all nödvändig service för bilen och för oss. VI betalar 18 EUR per dygn plus 4 för elen. Det är ju lite i det övre spannet men det ligger ju på bekvämt avstånd från Venedig.

Det går buss och spårvagn in till stan och de kostar 3 EUR t/r och biljetter säljs på ställplatsen. Vi åker in vid halvtvå tiden. Promenerar in i stan och hamnar direkt i vykortsbilderna.

Eftersom vi inte ätit något sedan frukost stannar vi till och äter lite blandade charkuterier.

Sedan promenerar vi runt lite på måfå.

Vid fyratiden träffar vi Tina och Lasse.

På kvällen blir det en gemensam middag på Taverna Capitan Uncino.

Amelie och Tina äter lite olika pastor och Anders och Lasse tar varsin kalvkotlett Milanese.

 

Promenerar tillbaka genom Venedig i den ljumma vårkvällen.  Vid Piazzale Roma tar vi en taxi tillbaka till ställplatsen. 230 kr känns lite som vi blev lurade. Men det var skönt slippa den 1 kilometer långa promenaden från buss till bilen.