Värmlandsnäs

Fredagen 22 Maj

Inga problem med batterikapaciteten så vi kan slå igång morgon TVn till frukost och kan uppdatera oss på dagens Trump dumhet.  Idag var det att han sagt upp avtalet om säkerhetsflygningar över annans territorium för att kunna se eventuella militära uppbyggnader. De övriga 34 länderna i avtalet tänker fortsätta hålla sig till avtalet.

Båtklubben har ordnat till en ordentlig anordning för service för husbilar med tömning och sophantering. Åker iväg till stenbrottet som Stefan sagt vi måste se, där stå en massa husbilar vid skifferbrottet. Besvärlig lerig infart och intetsägande utsikt mot ett berg. Stefan beskrev det som Väster Götalands Grand Canyon.  Tycker inte det stämmer helt fullt ut. Åker vidare mot Lidköping. Ser flera platser med en massa husbilar på. Det verkar som att Kinnekulle är en riktig turistmagnet. Åker ner till HusvagnsSvensson i Lidköping och köper bland annat nya mattor till bilen. Mycket folk där men de flesta verkar upptagna med att snacka med varandra och inte att handla. Lite konstigt i dessa Coronatider. Efter att vi lastat in mattorna och det övriga vi köpt, ringer Anders Ekenäs Camping och brygga och bokar en plats för natten. Ekenäs Camping ligger längstut på Värmlandsnäs och det är fyra mil smal väg från Säffle dit ut. Amelie går upp till restaurangen och betalar och frågar om var vi ska stå. Lite osäkerhet om de, de säger åk runt lite och ta en plats. Vi hittar den enda lediga platsen och ställer oss där. 18 grader så vi sätter oss ute med varsitt glas vin och njuter i solen. Ser en stor Kryssarklubbsflagga nere i hamnen. Tydligen är det en SXK hamn. Många barn som stimmar runt bilarna.

Vi har uppenbarligen blivit ”grillare” för igår var det brevbensspjäll och ikväll blir det fisk i folie på grillen. Precis när vi är klara kommer personalen från krogen på campingen och berättar om dagens erbjudande räksmörgås och ett glas vin för 199 kronor. Nu är vi ju mätta så de kom försent.

På kvällen blir det Lets dance på TVn.