Upp genomDalsland

Tisdagen 14 Maj

Ytterligare en fin morgon. Idag ska jag bara köra några mil så jag tar det lugnt på morgonen.
Fyller vatten och tömmer sopor och latrin och rullar iväg vid tolvtiden. Amelie och jag stod på en fin ställplats i Dalsland för ett antal år sedan och vi tror det var Dals Långed så nu är planen att jag ska åka dit och se om det stämmer. När man läser om ställplatsen Dals Långed så stämmer beskrivningen bra med våra minnesbilder. Det är bara 35 km dit så det blir en kort tur. När jag kommer fram stämmer ingenting så det var någon annanstans vi letar efter. Den här platsen ligger vid en trafikerad väg och känns inte alls så kul, så jag rullar vidare. Ser i appen att i Bengtsfors finns ställplats EKAparken. Det verkar bra så jag åker dit. På håll ser det fint ut nere vid sjön, men när jag kört in där så ska bilarna stå på ett skrotupplag bakom en bilverkstad och så kan man se bort över parken. Inget för mig. Åker efter Dalslands kanal och alla sjöar. Jättevackert och lite trafik så det är skönt att åka. Det är 23 grader så det är en njutning att åka med nervevat fönster.

Åker vidare norrut, har i appn sett en ställplats vid en bygdegård som skulle ligga fint. Tyvärr så sluttar platserna alldeles för mycket för att det ska vara OK att stå där utan mycket pyssel med pallning. Åker vidare och kommer fram till Lennartfors båtklubbs ställplats precis vid en sluss i Dalslands kanal.

Ställer bilen precis nere vid kajkanten. Bakom ligger fartyget Nils Ericsson som jag antar kör kanalturer på sommaren.

Perfekt ställe, lugnt och fridfullt soligt och skönt. Sitter ute i kortärmat och läser fram till klockan åtta. Hit ska jag åka fler gånger. Det kommer in en stor Princess motorbåt och lägger sig framför Nils Ericsson. Mannen som kör båten kommer fram till mig och berättar att det finns duschar på andra sidan om man orkar gå dit, men det är inte aktuellt idag.