Tumbo

Fredagen 26 Maj.

Soligt men bara 13 grader och kraftig vind. Äter frukost och ser på nyhetsmorgon och diskussionerna runt masked singer och finalen ikväll. Åker iväg vid halvelva. Siktar på Kvicksund och Tumbo husbilars ställplats. Åker genom ett fantastiskt sörmländskt landskap. Lyssnar på lokalradion, de direktsäder från Julita gård passerar förbi den mitt under sändningen. Uppenbarligen mycket att se och imorgon ska de ha pelargonensdag och visa 260 sorters pelagoner och hålla föredrag om det. På vägen svänger jag in till Bagarboden i Kungsör och köper lite goda frukostfrallor.

När jag kommer till Tumbo har de som övernattat åkt men däremot är det en strid kö av bilar som kommer in hela eftermiddagen för att framför allt fylla vatten. Jag sätter mig ute i solen och läser.

Det är 16 grader ute och växlande molnighet och frisk vind så det är väldigt varierande temperatur. Stundtals varmt som sjutton och sedan kallt. Står ut fram till fyratiden. Då börjar det strömma in bilar. Vi är drygt 10 bilar här till natten. Det finns 16 elplatser så om folk parkerade lite bättre skulle fler kunna ställa upp sig.

Nu är alla husbilar igång för premiärturen så det kommer vara fullt på många ställen så jag som har mer tid står kvar här. All service och gratis. Gratis är gott.