Till Axmar Brygga

Söndagen 1 Augusti

Regnet har upphört under morgonen, men det är molnigt och endast 15 grader. När frukosten är aväten och vi lyssnat till Leif GWs visdomsord så har det börjat regna igen. Drar upp bopålarna och åker och sköter om morgonrutinerna. Vi blir genomblöta när vi står och fyller vatten och tömmer tankarna.

Vi åker norrut på Jungfrukustvägen till Bergby där vi stannar till och handlar lite mat. Sedan fortsätter vi till Axmar brygga cirka 5 mil norr om Gävle.

Vid Axmar brygga är det nästan tomt när vi kommer, vi hade förväntat oss att det skulle vara fullt. Det finns 32 platser med el och därutöver 8 utan. Väljer en plats och ställer oss där.  Senare kommer det fler bilar och framåt kvällen är vi åtminstone 20 bilar.

Vi promenerar ner till restaurangen och beställer bord till tisdag kväll. Restaurangen ligger nere vid vattnet och har väldigt god prisvärd mat, speciellt fisk. Vi har ätit här ett antal gånger och alltid varit nöjda.

I år har de utökat med en liten uteservering med enklare rätter och lägre pris.

När vi går tillbaka börjar det droppa och vi får gå in i bilen och sätta oss. Härute finns nästan ingen mobiltäckning så det är lite bökigt att se på TV för vi valde en plats som verkar vara skymd av träd, så satellit anläggningen fungerar inte. Får se om vi flyttar oss till en annan plats imorgon. Vi är här för att imorgon måndag kommer MC gängen hit och visar upp sina bågar och på tisdag är det bilar som gäller. Vi är ute i god tid för att få plats. Nu gäller det bara att vädret blir någorlunda så att bilarna kommer.