Tågstrul

Torsdagen 13 Juli

Solig och fin morgon 22 grader och en svag vind. Efter frukost sätter vi oss i en av bersåerna och snackar. Christina är iväg på ett möte i byn. När hon kommer tillbaka vid tolv blir det kaffe. Under kaffet får Jimmy ett sms som säger att hans tåg är inställt pgr av vagnsbrist och att han får åka buss i stället till Linköping. Det betyder att han kommer för sent till sin anslutning hem och då har sista tåget gått. Christina ser att det finns ett tidigare tåg till Linköping och att han hinner med det om vi åker direkt. Snabb hoppackning och iväg till Kalmar central. Under vägen ringer Jimmy krösatåg och får hjälp med ombokning. När vi släpper av Jimmy på Kalmar C saknar han sina dörrnycklar men han har en bekant som bor i närheten av honom och som är hemma och har nycklar så det är lugnt. Vi rullar mot Västervik där vi bokat en ställplats redan igår när vi såg hur fullbokat det var.

Under vägen upp till Västervik molnar det till sig och det kommer några regnstänk. Efter en stund ringer Jimmy och berättar att han hittat nycklarna i en jackficka.  

Svänger in till ICA Maxi västervik för att köpa lite mat. Då börjar det naturligtvis regna, men som tur är det bara en liten skur. Sedan åker vi ner till ställplats Sågen, den är full men ingen har tagit vår plats. Bra för Tjust bandyklubb med 55 bilar som betalar mellan 300 och 200 kr beroende på plats.

Sätter oss utanför bilen, Amelie lyssnar på en bok och löser sudoku och Anders läser sin bok och njuter av vädret som nu har ordnat till sig.

Senare på kvällen hör Jimmy av sig och meddelar att han är hemma och att allt är ok.