Svärdsjö

Måndagen 27 Juli

Växlande molnighet och 18 grader. Åker iväg till Svärdsjö och Boel, Martin och Selma. Nästan dirakt efterr ankomsten dit kommer Thomas och Helene över.

Amelie har förberett en potatissallad och flankstek som Martin grillar på den nyinköpta grillen.

Maten var jättegod och till efterrätt blev det rabarberpaj med vaniljsås. I dessa Coronatider så satt vi naturligtvis med lämpligt avstånd så det blev dukat på flera bord.

Selma fick glass till efterrätt.

Vid tretiden åkte vi iväg till  Borlänge och införskaffade en liten bärbar dammsugare från Elektrolux. De andra vi haft har varit billiga varianter från Biltema och de har inte fungerat så bra.

Nu hoppas vi att denna ska vara bättre. Vi har en middags inbjudan från Helen och Tomas så vi åker dit. Passar på att ta en liten eftermiddagslur innan det är dags att äta. Anders har väldans ont i sin högerarm. Han var på sjukhuset för två veckor sedan och de förskrev en inflammationsdämpande medicin. Nu är den slut och den verkar inte ha fungerat speciellt bra. Amelie kommer på att det måste vara musarm efter allt fingrande på laptop, Letto, mus och telefon. Alltid med högerhand och ganska mycket. Stundtals har smärtan varit så kraftig att han varit tvungen att äta morfin. Detta har gjort att sömnen varit dålig och det har varit behov av eftermiddagslurar.  Det har också gjort att han inte skött bloggen eftersom det gjort så ont. Vid sextiden går vi upp till Helen och Tomas. Det blir en trevlig kväll i muntert sällskap och vi inser att vi har likartade intressen och åsikter.