Stegeborg

Fredagen 28 April

Solig och kall morgon. Efter frukost blir det telefonkö till Telia för att få faktura på TV abonnemang till en av mina huvudmän. Har nu försökt i tremånader få faktura men de säger de lagt ett case för att fixa det men inget händer. Förklarar för dem att jag är trött på att sitta i telefonkö och tjata på dem för att få betala. Slutar med att jag får en blankett fylla i för att sätta igång autogiro samt att de SMSar OCR numret så jag kan betala. Sedan rullar jag iväg genom det vackra östgötska landskapet.

Åker småvägar från Linköping via Söderköping till Stegeborgs ställplats där jag bokat plats. När jag kommer är det inte så många där men framåt middagstid fyller det på snabbt.

Vädret växlande 10 grader och lite blåsigt. Alldeles för kallt sitta ute. Det kommer in en del man ser att det är första turen med bilen för de vet inte riktigt hur de ska hantera bilen. Så kommer paret som bestämt sig för att de ska sitta ute, kallt eller inte. De ställer ut stolarna lägger på fårskinnspälsar att sitta på och filtar rulla in sig i. Sedan går de in och sätter på sig tjockakläder och mössor och handskar. De kommer ut med varsitt stort glas i handen och slår sig ner. Det börjar regna inom30 sekunder efter de satt sig ner, men skam den som ger sig de sitter kvar i regnet och dricker vad det nu är i glasen.

Nu har de tur eller kunskap för regnet blir ganska kortvarigt.