Spel i Karlstadt

Torsdagen 14 Juli

Varm morgon tar det riktigt lugnt innan det blir en lång period i duschen, första duschen på länge utan tidbegränsning och dessutom med ordentligt med varmvatten.

Temperaturen stiger och solen bränner på. Sitter under markisen och läser hela dagen. Frampå eftermiddagen passerar vi 30 gradersstrecket. När det är så här varmt kan man inte göra så mycket mer än att sitta ner och dricka mycket vatten.

Framåt kvällningen drar det in lite moln och det blåser lite och då känns det skönare. Vi börjar gå upp mot staden. På andra sina Main finns en borg högt uppe på bergsidan.


Karlstadt är omgjärdad av en ringmur som vi promenerar utefter tills vi kommer till en ingång i muren.

Vid ingången finns ett bevakningstorn och sedan kommer man in på de fina gamla välbevarade gatorna med de fint utsmyckade husen. Det är tur att det inte fanns något strategiskt i denna stad under andra världskriget så att staden finns kvar.


Går in mot torget för att få lite mat. Överallt håller man på och förbereder vad vi tror är någon större fest. Vi försöker hitta en restaurant med plats ta emot oss men de säger det är fullt. Tillslut hittar vi ett ställe. Börjar med en Hugo, den nya innedrinken i Europa, prosecco med fläderbärssaft och mynta. Läskande och gott.

Amelie tar en liten biff med sallad.

Medans Anders väljer en jägarsnitzel med kantarellsås.

Bägge rätterna är utsökta. Vi hade lite problem med valet av vin eftersom tyska viner är söta enligt vår uppfattning och på det här stället hade dom bara tyska viner så därför beställde vi in ett glas av det vin de förslog. Vinet var riktigt gott så vi beställde in en flaska. Kul att få ändra uppfattning.

Sammantaget en jättefin måltid.

I Karlstadt vid torget finns en byggnad med en klocka som ringer och klockan 18 kommer en ”svensk trumpetare” ut ur tornet och spelar. Känner tyvärr inte till historien bakom.

Efter maten drar vi oss ner till campingen igen Och plockar fram Rummyt. Vi spelar två matcher och vinner varsin så det är ju rättvist.