Spårvagnsdag i Lissabon

Söndagen 23 Februari

Ytterligare en dag med fint väder. Planeringen har varit bra. Efter en stadig frukost tar vi taxi till ändstationen för spårvagnslinje 28 som går tvärs igenom Lissabon. Mycket folk så till att börja verkade det som att vi skulle få ståplats, men en dam före oss såg till att vi kom först i kön till nästa vagn och där fick vi varsin fin plats. Mycket folk hela tiden så spårvagnen är hela tiden tvärfull. Många bilar som står parkerade så vi inte kommer fram men föraren har tålamod och väntar tills bilarna blir flyttade. Vagnen vi klivit på går tydligen som någon form av förstärkningsvagn och det innebär att den vänder före den vanliga ändstationen. Alla ombord blir förvånade när föraren säger till att vi ska gå av. Speciellt ett kinesiskt par som gick ombord 10 meter tidigare. Ställer oss och väntar på en ny spårvagn men efter 20 minuter ger vi upp och tar en eldriven tuk tuk ner till Praca commercio.Tydligen har det varit karneval så gatorna närmast torget är avstängda så vi kan spatsera runt på  de gator som brukar vara mycket trafikerade. I en butik vi passerade hade de ett stort antal olika Trump figurer som drev med honom. Den vi gillade bäst var den med Trump i form av toaborste.

Går ner och sätter oss vid stranden och filosoferar och beundrar segelbåtarna.

Sedan fortsätter vi västerut efter en av de avstängda gatorna. Spårvagnarna och vissa bussar kör dock där.

Efter en stunds promenad behöver Anders vila lite så vi slår oss ner på en uteservering och vilar benen och fyller på lite i magen.

Åker upp till hotellet och vilar lite på eftermiddagen. På kvällen går vi ut och inmundigar varsin pizza. Kanske inte det mest gastronomiska men det enda alternativet i närheten av hotellet.

Enligt Amelies stegräknare har vi idag gått 5131 steg så träningen är bra.