Sommar ?

Onsdagen 24 Maj.

Försommarmorgon, sol och vindstilla. Frukost och sedan iväg strax efter tio. Åker i långsam takt till Oxelösund. Med tanke på hur många som verkar vara ute gäller det vara tidig ute. När jag kommer till Oxelösund är det endast 2 bilar där. Pratar med en man där och han säger att det endast varit 6 bilar där i natt. Undrar om det beror på att de höjt priset till 250 kr.

Sätter mig i solen och läser. En svag vind från havet gör att temperaturen i solen blir perfekt.

Efter ett par timmar tar jag en promenad runt i hamnen. Uppenbarligen har den nya ägaren satt igång uppsnyggning av hamnen.

Det kommer säkert bli jättefint när det är klart. Det är fullt med hantverkare runt ikring

Återgår till solstolen och boken. Vid halvtre kommer en äldre dam ner till kajen och sätter sig ner och byter om till baddräkt. Sedan går hon långsamt ut till badstegen och kliver ner i vattnet. Det måste vara jättekallt men hon säger till de som står närmast att det var skönt. Sedan sätter hon sig i solen och torkar. Imponerande.

Vid fem börjar vinden bli kall så det är dags gå in och laga middag.  Har suttit lite snett i förhållande till solen idag så högersidan är röd men vänsterarmen är inte så solbränd, får försöka tänka på det imorgon.

Fin kväll härligt sitta och se ut över hamnen och alla ljus från bojar och fyrar.