Sola i Karlstad

Söndagen 3:e Maj

Strålande morgon, sovmorgon. Temperaturen stiger snabbt, redan vid elvatiden är det 27 grader ute och 35 inne i bilen. De flesta har redan givit sig av, de ska väl hem till Norge osv. Själv tar jag det lugnt men är klar och åker iväg vid tolvtiden.

Jag ska ju inte så långt bara till Getingebergets ställplats. Det är ungefär 5 mil dit så det går ju ganska kvickt. Passerar genom Karlstad och inser att de byggt sitt Sjöstad.

Vägen ut till Getingebergets badplats är smal och det är många som ska dit/från så det är spännande körning.

Ställplatsen sköts/ägs av golfklubben och vid ankomsten står en skylt att man ska betala i receptionen på golfklubben. Det är ca 2 km tillbaka. Innehavaren av en bil som står på ställplatsen säger att man bara behöver betala om man ska ha el. Fan trot, men jag tänker inte åka tillbaka för att kanske inte få plats och dessutom behöva kämpa med trafiken.

Det är lugnt och fint. Träden doftar skog och utsikten över badplatsen och Vänern är härlig. Stor fin badplats med en som det verkar riktigt långgrund strand. Ser ingen som doppar sig endast en massa som vandrar runt i vattnet. Jag köper en glass istället och hoppas den ska kyla ner mig.

Amelie ringer vid femtiden när jag sitter och läser. Precis då börjar det åska och det kommer regn. Jag hinner precis plocka in stolen innan det upphör. Bordet blev inte ens blött. Pytt i panna till middag och därefter ett långt snack med paret i grannbilen. När det är dags att koja har det inte dykt upp någon som vill ha betalt så jag kanske klarar mig.