Sol och kyla

Lördagen 6 Maj

Under kvällen har det kommit in många bilar så det är fullt på ställplatsen. Solen skiner från en klarblå himmel men det är kallt. Äter frukost och ser på morgon TV och får lite uppdatering om kröningen av Kung Charles III i England som ska ske idag. När jag sett lite av det fyller jag vatten och åker iväg. Tar vägen västerut och åker in i Kungsör och till Bagarboden och investerar 16 kr i 4 nybakta frallor. Han hade mest konditorivaror och inga limpor.

Sätter kurs mot Vingåker. Åker förbi Julita gård där det är kosläpp idag. Massor med bilar och människor. Fortsätter efter Hjälmarstranden och stannar till på en rastplats och njuter av utsikten i solen.

Sedan fortsätter jag till Vingåker för att se om de öppnat den nya ställplatsen. Det har de inte gjort men den ser färdig ut förutom avsaknad av vattenkranar. Åker bort till den gamla ställplatsen.

När jag kommer dit står det tre bilar där men efter en stund åker en iväg. En från de bilarna som står kvar kommer över och snackar. Han är mycket snacksalig, det verkar som att de står en längre tid här eftersom det är gratis. Till slut går han bort till sin bil och jag kan ta fram boken. Sitter ute i ett par timmar trots att det bara är 9 grader och lite blåsigt men i solen fungerar det hyggligt.